FANTASTISK GOD OG SUNN EPLEKAKE

På fredag laget jeg noe helt fantastisk godt, som jeg bare må dele med dere! Jeg har laget eplekake, og jeg juger ikke om jeg sier at det er den beste eplekaken jeg noen gang har smakt. Denne ble helt perfekt! Den inneholder minimalt med karbohydrater og veldig lite fett. Selv om jeg valgte å spise den på "spisedagen" min, kunne jeg fint spist den på en vanlig dag uten å få dårlig samvittighet.

Til denne brukte jeg:

2 små epler (deles opp i båter)
4 ss sukrinmelis
1,5 dl soyamel
2 ss mandelmel
1,5 ts bakepulver
1 ss pofiber
2 ts yaconsirup
1 ts kanel (+ 1 ts som skal drysses over kaken)
4 ss fiberberiket havregryn
1/2 ts vaniljepulver
1,5 dl skummetmelk
2 ss lett smør (smeltes)
1 helt egg
2 eggehviter (piskes stivt i en egen bolle)

Bland sammen alt det tørre i en stor bolle. Rør inn melk, yaconsirup, 1 helt egg og smeltet smør, og bland det godt. Pisk de to eggehvitene helt stive i en egen bolle, før du blander det forsiktig sammen med røren. Bruk en spiseskje eller slikkepott, og rør forsiktig med store runde bevegelser.

Hell så røren over i en bakepapirkledd ildfast form eller en rund kakeform. Stikk eplebåtene ned i kaken og fordel dem jevnt utover, før du drysser over kanel. Stekes på 175 grader i 30 - 40 minutter. Viktig å følge med på kaken hele tiden så den ikke blir svidd!












4 kommentarer

Rikke

28.09.2011 kl.18:15

Så kjempe god ut!

Lineaunes

28.09.2011 kl.18:49

så nydelig ut :D

ylvaogcarina

28.09.2011 kl.19:03

Den så god ut!

Selger de fiberberiket havregryn på vanlig dagligvarebutikk?

VICTORIA LEANICA HANSEN

28.09.2011 kl.19:46

ylvaogcarina: Det vet jeg ikke faktisk. Pleier alltid å kjøpe det på matbutikken i Sverige :)

Skriv en ny kommentar

hits